Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

«Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα» ή μεγάλος λιμός

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας κρίσης των τροφίμων άρχισαν οι δημοσιεύσεις για να βάλουν από την πίσω πόρτα την «σωτηρία» λέγε με «Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα» , να τα προβάλουν μέσα στο θολό κλίμα που επικρατεί ως πανάκεια, προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα μη αποδοχής και προβληματισμού που υπάρχει ιδιαίτερα στην Ε.Ε. και με την ευκαιρία να ξεχάσουμε τα προβλήματα που «πιθανόν» να δημιουργούν.

“Στην Καθημερινή της 30/4/2008 υπάρχει το κάτωθι
άρθρο

«Καιρός να δούμε τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα»
The Observer

Οι διαγενείς καλλιέργειες μπορεί να σχολιάζονται αρνητικά και να έρχονται στην επιφάνεια κάθε φορά που οι επιστήμονες τις δοκιμάζουν στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο αυτή η τεχνολογία φαίνεται να είναι η καταλληλότερη για να τραφεί ο πλανήτης, ο πληθυσμός του οποίου από 6,5 δισ. ανθρώπους σήμερα, θα φτάσει το 2040 τα 9 δισ. ανθρώπους. Αυτό εκτιμούν ειδικοί όπως ο καθηγητής Κρις Πόλακ του Πανεπιστημίου της Ουαλλίας. «Για να αποτρέψουμε ένα μεγάλο λιμό θα πρέπει είτε να καλλιεργήσουμε και τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις, είτε να βελτιώσουμε τις αποδόσεις από τις σοδειές», λέει. «Η τεχνολογία των γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων μάς βοηθά να κάνουμε το δεύτερο, χωρίς να επηρεάσουμε τα τροπικά δάση. Είναι λοιπόν γελοίο να αποκλείουμε αυτή την τεχνολογία χωρίς σοβαρό λόγο»…….
για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ



Είναι ώρα οι επιστήμονες να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν για το μέλλον της ανθρωπότητας και να σκεφτούν το απλό και πολύ ανθρώπινο ερώτημα

«όλα αυτά για ποιον»;
Για να χορτάσουν μήπως οι πεινασμένοι ή για να πλουτίσουν οι πλούσιοι;

Αν η απάντηση είναι το πρώτο, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, όταν αποδεικνύονται βλαβερά για την υγεία.

Αν είναι το δεύτερο , τότε το μέλλον της ανθρωπότητας υποθηκεύεται άλλη μια φορά και οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές.


Με την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά στο άρθρο που αλιεύσαμε σε ιστοσελίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για το θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: